LA FENOLLÀ – un plat tradicional

La fenollà es un plat que te com a base el fenoll o fonoll. És una herba d’hivern utilitzada també amb finalitats medicinals. Fa alguns temps es conrea per utilitzar la seva arrel, fonamentalment en amanides. A Polinyà es cuina la planta abans que s’espigue i faça flor, quan està encara tendra.

Consells per aconseguir una bona fenollà

La dolçor del fenoll fa necessari canviar l’aigua on es bull, en tot o en part segons el gust de cadascun, perquè no resulte massa fort. El fenoll es cou amb bacallà prèviament sofregit; abans de servir es deixa caure un ou per persona perquè es coga en el brou (caldo) de la fenollà. Cada cuinera té les seves variacions  amb el fenoll, com en tota la cuina tradicional. El que juga en contra d’aquest plat és l’haver d’anar pel camp a recollir la planta, la qual cosa resulta massa treball per a la vida que estem acostumats.

9 fenolla

3 ingredientsPer saber més sobre la fenollà i com es fa

Per saber sobre Polinyà i el fenoll

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.