FORN SANT BLAI

El Forn Sant Blai es un forn tradicional valencià de Polinyà de Xúquer. Les seues arrels brotaren fa 3 generacions i continuen avui dia mantinguent receptes i preparacions que agraden a menuts i grans.

 
Javier Oltra i Vicenta Peiró
Carrer Sant Albert, 1
46688 – Polinyà de Xúquer
telèfon  96 297 34 03 
mòbil 691 411 374
 comerç polinya031-105-142

Historia del Forn Sant Blai

L’herència de l’ofici de forner ve dels meus avantpassats. El meu iaio començà a treballar a diversos forns de la comarca fins que s’establí pel seu compte com a llogater al conegut com Forn del Mig, que estava a la cantonada del carrer la Pau amb Blasco Ibáñez. Allí aprengueren l’ofici els fills; entre ells mon pare, que acabà fent-se càrrec del forn durant uns anys, també llogat. Allí aprengué ma mare l’ofici de fornera, i finalment, als anys 80, els meus pares van comprar un terreny i edificaren forn i casa.

Ho tenien per inaugurar quan vingué la pantanada d’octubre de 1982. Netejaren i obriren el forn a finals d’eixe any, continuant una tradició, mantenint una herència i millorant dia a dia, aprenent coses noves. Poc a poc vaig anar aprenent l’ofici amb els meus pares i, després, en casar-me, també la meua dona. I així l’any 1999 em vaig fer càrrec del forn.

De diari, al llarg de l’any, oferim gran varietat de dolços tradicionals com:

  • mantegades
  • coca de llauna
  • rotllos
  • coquets d’ametlla
  • galetes d’ou, de cacau …
  • rosegons
  • magdalenes
  • cocotets
  • gran varietat de rosquilletes, integrals, de fibra, tradicionals …
  • lioneses
  • pastissets de tomaca i pimentó
  • tot tipus de brioix salat i dolç per esmorzar, dinar i berenar
  • pizzes d’elaboració pròpia molt variades

 

Productes per encàrrec:

  • coques de cansalada
  • coques amb embotit variat
  • tot tipus de dolços per celebracions, aniversaris, batejos…
  • corona d’ametlla i merenga
  • plegats de xocolata, cabell d’àngel, de llet condensada…

Àlbum de fotos: selecció de fotografies que ha fet el forn

Bookmark the permalink.

Comments are closed.