FIRA DE SANT SEBASTIÀ

0120 fira st sebas 04

Descripció: Fira dedicada al patró de Polinyà, Sant Sebastià. Aquesta fira o porrat té una peculiaritat, sols un dia de durada, encara que la vespra s’acostuma a programar alguna activitat lúdica i/o cultural.

Un porrat és una fireta tradicional valenciana, que se celebra baix l’advocació d’un sant, una ermita o santuari on se’l venera. L’element més característic d’aquesta festa consisteix en el mercat a l’aire lliure on es posen a la venda productes tradicionals, dolços i fruits secs. L’origen d’aquest costum popular s’atribueix a la veneració de la societat agrícola als sants, per a aconseguir bones collites i fertilitat dels seus animals.

Al matí es celebra una missa solemne presidida per les autoritats municipals en honor a Sant Sebastià. A continuació un aperitiu popular a la plaça, amb actuacions de balls tradicionals acompanyats per tabals i dolçaines. Per acabar, a la nit, una processó en honor al Sant Patró transcorre pels carrers de costum passant pel mig de la fira, moment que resulta molt emocionant per als veïns. Normalment és aquesta processó la que tanca la festa, però actualment l’Ajuntament sol organitzar activitats paral·leles.

 

 

FITXA DE RECURSOS TURÍSTICS

NOM DEL RECURS Fira de Sant Sebastià.
CATEGORIA Festa.
SUBCATEGORIA Festa religiosa.
UBICACIÓ Polinyà de Xúquer.
ESTAT  DE CONSERVACIÓ Bo.
ACCESSIBILITAT Alta.
ÈPOCA PROPÍCIA DE VISITA 20 de gener.
ACTIVITATS QUE ES DESENVOLUPEN Fira, també anomenada Porrat. Missa. Exhibició de balls tradicionals. Processó de Sant Sebastià.
PROPIETAT, GESTOR Ajuntament de Polinyà.
PROTECCIÓ LEGAL O CATALOGACIÓ

 

 

FITXA DE VALORACIÓ DEL RECURS EN FUNCIÓ DEL SEU POTENCIAL TURÍSTIC

Atractivitat Mitjana
Vulnerabilitat No en té.
Disponibilitat Bona
Accessibilitat Fàcil
Valor educatiu Alt

 

About Ajuntament de Polinyà de Xúquer

Amb aquesta pàgina web l’Ajuntament vol mostrar les possibilitats turístiques del poble i ajudar així a les empreses locals en el seu esforç per donar-se a coneixer.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.